Leren hoe dingen werken met de How Stuff Works app (#yam #hanicto)

Ik heb altijd al een zwak gehad voor de website How Stuff Works. Op deze site vond je oorspronkelijk allerlei teksten en filmpjes die in begrijpelijk Engels de technische werking uitlegden van uiteenlopende dingen, zoals een WC, een computer of een dieselmotor. Toen ik How Stuff Worksin 1999 LIO Engels was op de sector Techniek van een  ROC maakte ik dan ook al dankbaar gebruik van de site als basis voor allerlei opdrachten.

Inmiddels is How Stuff Works flink uitgebreid en wordt de ‘werking’ van ook allerlei niet-technische onderwerpen (zoals orkaan Irene of de kredietcrisis) uitgelegd; nog altijd in eenvoudig Engels en voorzien van de nodige animaties en filmpjes. En nu is How Stuff Works er ook als iPhone, iPad app en Android app.

De app geeft toegang tot de meeste content van de site; zo kun je niet alleen allerlei artikelen lezen, maar ook podcasts beluisteren en blogartikelen bekijken.  Uiteraard kun je vanuit de app allerlei artikelen delen via de verschillende bekende sociale media. Voor informeel leren is dit gewoon een hele leuke app; daarnaast weten docenten Engels op een technische opleiding hier ook vast wel raad mee :-).