Kennisclips interactief maken met eduCanon (#yam)

Flipped and Blended Interactive Video Learning Platform

Source: www.educanon.com

Kennisclips maken staat tegenwoordig erg in de belangstelling van docenten vanuit alle lagen in het onderwijs, maar hoe maak je kennisclips nu interactief en op maat? Educanon biedt een tool die je als docent meer laat halen uit kennisclips.

 

Het principe is eenvoudig: je neemt een bestaande YouTube of Vimeo videoclip, en plakt deze in de Educanon- editor. Vervolgens voeg je vragen en opdrachten toe, die automatisch verschijnen als de video wordt afgespeeld.; je kunt zelfs aangeven dat leerlingen eerst de vraag moeten beantwoorden voordat ze verder kunnen. Als docent kun je zien welke leerlingen de vragen hebben beantwoord. Je kunt verder de video nog inkorten als deze te lang is. Als je de video wilt verspreiden onder je leerlingen kun je daarvoor groepen van leerlingen aanleggen in het systeem, zodat je bijvoorbeeld onderscheid kunt maken tussen snelle en langzamere leerlingen.

 

Voor wie nu bezig is met het maken van kennisclips is dit een interessante tool om eens uit te proberen.

2 gedachtes over “Kennisclips interactief maken met eduCanon (#yam)

  1. Bestaat er ook zo’n mooie tool voor kennisclips die op video.han.nl staan? Ik heb EduCanon net uitgeprobeerd maar URL wordt niet geaccepteerd.

    • Ik kan me voorstellen dat EduCanon in de toekomst wordt uitgebreid met de mogelijkheid om vanaf andere sites video’s te importeren. Tot die tijd kun je ook kijken naar de mogelijkheden die video.han.nl zelf al biedt, zoals de live tagging optie.

Reacties zijn gesloten.