Verslag workshop ‘Video op mobiele devices’ van SURFacademy (#yam #hanicto)

Op 4 oktober was ik bij de eerste uitvoering van de workshop ‘Video op mobiele devices’, georganiseerd door SURFacademy in Utrecht. De workshop richt zich met name op de didactische en technische mogelijkheden van video op smartphones en tablets, en wordt enthousiast geleid door ICTO-collega Pierre Gorissen en Ivo Reints, productmanager videodiensten bij Surf. De workshop is bedoeld voor ICTO-medewerkers en docenten; voorkennis op het gebied van mobiel leren, video of mobiele devices is niet vereist. Pierre en Ivo gaan o.a. in op:

  • Producerend leren met mobiele video;
  • Stappenplannen voor het maken van kennisclips en instructievideo’s voor mobiele devices;
  • (Mobiele) video-standaarden;
  • Verschillen en overeenkomsten tussen verschillende soorten mobiele devices.

Het was de eerste keer dat de workshop werd uitgevoerd, een aantal zaken (zoals het bekijken van een aantal voorbeeldvideo’s) liepen daarom wellicht nog wat minder soepel. Wat ik sterk vond aan de workshop waren de verschillende brainstorm opdrachten, waarbij de deelnemers in groepjes zelf aan de slag gingen met het bedenken van werkvormen rondom video op de mobiel. De werkwijze van Pierre en Ivo is prettig laagdrempelig en interactief, zodat de workshop erg geschikt is voor beginners op het gebied van video en mobiel leren. Ikzelf ben zeker geen beginner (vind ik) , maar ik vond het desalniettemin erg nuttig om de workshop mee te maken (voor als we zelf een dergelijke workshop binnen de HAN willen geven), en om van de overige deelnemers te horen waar zij mee bezig zijn op het gebied van mobiel leren. Een verder pluspunt is nog dat er tijdens de workshop verschillende devices beschikbaar zijn om uit te proberen, waardoor de bijeenkomst soms een ‘Exploratorium’-  achtig karakter krijgt.

Als je je bezig houdt met mobiel leren is de workshop dus zeker de moeite waard. Op 23 november 2011 is de volgende uitvoering gepland; aanmelden kan via de website van SURFacademy. Deelname is gratis als je instelling is aangesloten bij SURFnet.

Een gedachte over “Verslag workshop ‘Video op mobiele devices’ van SURFacademy (#yam #hanicto)

  1. Pingback: Workshop video op mobiele devices – 5 juni 2012 » ICT & Onderwijs BLOG

Reacties zijn gesloten.