Boek “OnderWijs met ICT – leren en lesgeven met technologie”

onderwijsmetictSinds vandaag is het boek “OnderWijs met ICT – Leren en Lesgeven met Technologie” te bestellen bij uitgeverij Coutinho. Het boek is bedoeld voor (beginnende) leraren en lerarenopleiders, en beschrijft in 10 hoofdstukken hoe je ICT kunt inzetten als hulpmiddel bij het leren, lesgeven en organiseren van onderwijs. Onder redactie van Erik Bolhuis en Aike van der Hoeff is elk hoofdstuk geschreven door een andere auteur; ikzelf mocht een hoofdstuk schrijven over leren met mobiele devices. Ik vond het overigens een erg leuke ervaring om met zo’n diverse groep onderwijsprofessionals aan dit boek te werken; al hebben we natuurlijk wel de nodige discussie gevoerd voordat we tot dit mooie resultaat zijn gekomen :-).

De beschrijving van het boek zoals op de website van de uitgever:

Op welke manier kunnen (beginnende) leraren technologie en ICT inzetten als hulpmiddel bij het leren, lesgeven en organiseren van onderwijs?

OnderWijs met ICT geeft inzichten, achtergronden en ideeën voor het inzetten van technologie en ICT in het onderwijs. Hierbij leggen de auteurs de nadruk op de didactische toepassingen.

OnderWijs met ICT sluit hiermee aan op de Kennisbasis ICT. Het boek begint met een inleidend hoofdstuk waarin het kader wordt geschetst over het gebruik van ICT in het lesgeven en wat je daarvoor nodig hebt om dat vorm te geven. De overige hoofdstukken vormen de praktische verdieping waarin de auteurs aan de hand van verschillende thema’s zoals web 2.0-technologie, digitale schoolborden en toetsen en beoordelen, uitleggen hoe het gebruik van ICT en technologie de meeste opbrengsten kunnen genereren bij leren, lesgeven en organiseren van onderwijs. Aan het eind van het boek is een woordenlijst met afkortingen en technische begrippen opgenomen.

Het boek is via deze link te bestellen.

Advertenties

2 gedachtes over “Boek “OnderWijs met ICT – leren en lesgeven met technologie”

  1. Is het boek ook digitaal te krijgen?

Reacties zijn gesloten.