Met Google.com zoeken naar educatieve apps

Met de Google zoekpagina kon je altijd al rechtstreeks zoeken naar mobiele apps, maar Google.com, de Engelstalige variant heeft nu ook een categorie ‘applications’. De categorie wordt zichtbaar als je zoekt op een bepaald vakgebied en er mobiele apps voor zijn. Wanneer je de Nederlandstalige variant van de zoekmachine gebruikt is de categorie nog niet zichtbaar; wanneer deze wel beschikbaar komt in het Nederlands is me niet bekend. Als je overigens apps hebt gevonden op de Engelstalige Google.com kun je daarna wel zoeken naar Nederlandstalige apps; zie ook de screenshot hieronder.

Opvallend is trouwens dat iOS apps meestal hoger in de zoekresultaten staan dan Android- varianten. Google lijkt zijn eigen ecosysteem niet voor te trekken. Of het is natuurlijk gewoon een bug 🙂Image

 

Via Apps in Education

Advertenties

2 gedachtes over “Met Google.com zoeken naar educatieve apps

  1. Och, dat “niet voortrekken” is natuurlijk dan ook wel weer relatief gezien het gegeven dat ze een aparte knop “Play” in hun immer aanwezige zwarte balk hebben zitten waarmee je rechtstreeks in de Google Play store kunt zoeken waar je dan alleen maar Android apps zult vinden.
    Het zal dus niet zozeer een bug zijn, maar meer een kwestie van nog niet helemaal doorgevoerde integratie.

    • Ja, zo kun je het ook zien :-). Het zou me overigens niet verbazen dat de meeste mensen die knop niet eens zien of weten wat ‘Google Play’ uberhaupt is, maar gewoon kijken naar de zoekresultaten op het scherm, en daar staan de iOS apps nu nog het hoogst. Maar ik vraag me idd af in hoeverre deze feature al echt gereed is aangezien hij bijvoorbeeld nog niet in het NL werkt.

Reacties zijn gesloten.