Hou je (leer)doelen bij met de Lift – app (#yam #hanicto)

Iedereen die goede voornemens maakt of persoonlijke leerdoelen formuleert kan wel eens een zetje in de rug gebruiken.  Je iPhone kan nu ook voor dat zetje zorgen dankzij de app Lift, een app die wordt gesteund door de oprichters van Twitter.

In de app kun je een lijstje aanleggen van doelstellingen die voor jou relevant zijn. Dat kunnen algemene doelen zijn, zoals ‘meer water drinken’, maar ook concretere (leer)doelen zoals ‘een app leren ontwikkelen’. Je kunt kiezen uit doelen die andere Lift gebruikers al hebben ingestuurd, of je eigen doelen formuleren. Vervolgens ‘check je in’ op een doelstelling als je er mee aan de slag gaat, vergelijkbaar met social media apps als Foursquare of GetGlue. Je ziet meteen welke andere Lift gebruikers ook bezig zijn met dezelfde doelstelling, en je kunt ze aanmoedigen met een ‘thumbs up’ (vergelijkbaar met het ‘liken’ op Facebook). Wanneer je bent ingechecked kun je ook notities maken voor de doelstelling, bijvoorbeeld een korte samenvatting van wat je precies hebt gedaan.

De app bevat daarnaast redelijk uitgebreide statistieken, zowel per doelstelling als in totaal. Hoe vaak heb je bijvoorbeeld ingecheckt op een doel, en op welke data? Hoeveel ‘thumbs up’ heb je daar voor gekregen?  In ‘Recent Activity’ kun je tenslotte volgen hoe je Facebook en Twitter vrienden bezig zijn met hun doelstellingen. Die kunnen jou natuurlijk ook volgen; dus als je docent of coach ook op Twitter of Facebook zit en de app gebruikt, kan hij ook volgen hoe het gaat met je doelstellingen.

De app lijkt me prima bruikbaar binnen het onderwijs, met name voor lerenden die werken aan leerdoelen die langer lopen en meer algemeen van aard zijn; denk daarbij doelen die vallen binnen persoonlijke ontwikkeling of studieloopbaanbegeleiding.

Advertenties

6 gedachtes over “Hou je (leer)doelen bij met de Lift – app (#yam #hanicto)

  1. Klinkt goed!
    Is hij alleen beschikbaar voor de iPhone of ook al op Android

  2. Ik heb hem geinstaleerd, nu de leerdoelen definieren!

Reacties zijn gesloten.