Apps On wedstrijd – kick off event op 15 augustus (#yam #hanicto)

SURFnet en Waag Society organiseren dit najaar Apps On, een ontwikkelwedstrijd voor mobiele (web)apps voor hoger onderwijs en onderzoek. Op 15 augustus a.s. gaat de wedstrijd van start bij SURFnet in Utrecht. Studenten, ontwikkelaars, medewerkers van het hoger onderwijs, onderzoekers en start-ups (dus ook bedrijven!) zijn woensdag 15 augustus vanaf 20 uur ’s avonds van harte welkom voor de kick off van de wedstrijd bij SURFnet. De kick off vindt plaats tijdens de Summerschool die dit jaar in het teken staat van mobiele (web)apps. Tijdens de kick off zal o.a. Niels Floor (Shapers) spreken over zijn ervaringen met het vertalen van onderwijs- en onderzoeksvraagstukken naar concrete toepassingen.

Vergelijkbaar met Apps for Amsterdam werkt Apps On met thema-eigenaren. Binnen 5 verschillende thema’s brengen zij vraagstukken en een probleemstelling in die aansluiten bij hun eigen praktijk. Hiermee brengen zij de behoeftes vanuit het hoger onderwijs en de onderzoekspraktijk in kaart. Voorbeelden van thema’s zijn ‘Online samenwerken’, ‘Leven lang leren’ en ‘ePortfolio’.

De kick off biedt mogelijkheid voor een meet and greet met de thema-eigenaren; ikzelf ben thema-eigenaar ‘ePortfolio’.

Over Apps On

Het belang van goede apps in het hoger onderwijs en de onderzoekspraktijk wordt steeds groter. Met deze wedstrijd worden de mogelijkheden van apps verkend en de ontwikkeling hiervan gestimuleerd. Zo kan er in kaart worden gebracht welke kansen er bestaan en hoe mobiele apps voor kwaliteitsverbetering kunnen zorgen in het hoger onderwijs en onderzoek.

Heb je dus een geweldig idee voor een mooie app die past binnen onderwijs of onderzoek? Meld je dan direct aan voor Apps On via deze link!

Via: Kirsten Veelo (bron)

Advertenties