Online geeltjes plakken met de Groupzap webapp (#yam #hanicto)

Onlangs kwam ik in uitgave 10 van het tijdschrift COS de app Groupzap tegen. Groupzap is een tool waarmee je alleen of in groepen een mindmap kunt maken van virtuele post-it notes, de gele plakkertjes waar echte beeldschermen op kantoren vaak mee zijn volgeplakt. Nu kende ik al wel de vergelijkbare tool Edistorm, maar de Edistorm app vond ik altijd wat gebrekkig en ook de webversie werkte nooit echt geweldig op m’n iPad. Groupzap heeft geen app in de Appstore of in

Google Play, maar dat hoeft ook niet want Groupzap is een echte HML5 ‘webapp’, waardoor het gewoon werkt in de browser van je device. Ik heb Groupzap kort getest op de iPad, en daar werkt het inderdaad prima op.

Je start Groupzap door simpelweg in Safari te surfen naar www.groupzap.com. Na het ingeven van je e-mailadres kun je eigenlijk meteen aan de slag met het vullen van je eerste ‘whiteboard’. En dat gaat prima op de iPad: je kiest een kleur plakkertje en sleept  deze gewoon vanuit de werkbalk op je whiteboard. Vervolgens kun je door twee keer te tikken het plakkertje van tekst voorzien, en met twee vingers kun je het plakkertje groter of kleiner maken (via een knijpbeweging), en zelfs roteren. Uiteraard biedt de webapp ook de mogelijkheid om allerlei lijnen te tekenen tussen je plakkertjes, en zelfs de mogelijkheid om eigen afbeeldingen te uploaden als je de app Picup hebt geïnstalleerd op je iPad. Je kunt meerdere whiteboards aanmaken, zodat je Groupzap voor meerdere projecten kunt gebruiken.

Uiteraard kun je anderen uitnodigen om mee te doen met je brainstorm. Groupzap genereert hiervoor een link die je kunt delen, maar je kunt anderen ook rechtstreeks mailen vanuit de webapp. Ideaal dus om leerlingen en studenten te laten brainstormen over een bepaald onderwerp, of om studenten te laten reflecteren over iets dat ze hebben uitgeprobeerd.

De basisversie van Groupzap is gratis, maar dan is je whiteboard maar een week lang te bewerken, en kun je per whiteboard maar maximaal 100 MB aan bestanden uploaden.. Wil je langer kunnen werken op een whiteboard, dan biedt Groupzap daar verschillende prijsplannen voor aan.

Advertenties

2 gedachtes over “Online geeltjes plakken met de Groupzap webapp (#yam #hanicto)

    • Ha Fons,
      Had ik idd niet gezien! Ben ‘m tegengekomen in COS, verbaast me dus niet dat Groupzap al links en rechts ontdekt is 🙂

Reacties zijn gesloten.