Google Hangouts on Air – Hangouts sessies live streamen en opnemen (#yam #hanicto)

Ok, misschien is Google Hangouts (een onderdeel van Google Plus) niet per definitie een mobiele toepassing, maar het is er wel een die ik vaak gebruik om virtueel te vergaderen en samen te werken, en ook een die in het onderwijs zeker zijn meerwaarde kan hebben.  Sinds deze week heeft Google Hangouts een interessante nieuwe mogelijkheid: Hangouts on Air. Hiermee kun je Hangouts sessies ‘streamen’, zodat anderen (die niet in de Hangout zitten) via YouTube live kunnen meekijken naar de Hangout sessie. De sessie wordt ook meteen opgenomen, zodat deze later integraal terug te bekijken is via YouTube. de Hangout sessie wordt gestreamd via het YouTube account dat gekoppeld is aan het Google account van degene die de Hangouts sessie gestart heeft. De live stream op YouTube is gelukkig ook vrij eenvoudig te embedden in bestaande weblogs of websites. Lijkt me ideaal voor webinars of gastcolleges op afstand, waarbij je in ieder geval meer mensen wilt laten meekijken dan het maximale aantal deelnemers van 10 personen dat nu geldt voor een Hangouts sessie.

Hangouts on Air zijn op YouTube in principe wel openbaar, zelfs al heb je de hangout in Google Plus afgeschermd voor een bepaalde kring. Ook de video-opname die achteraf in YouTube beschikbaar is, is standaard openbaar. Hou hier dus wel rekening mee voordat je een Hangouts on Air- sessie opstart.

Een Hangouts on Air sessie starten is in principe eenvoudig, je moet er in ieder geval voor zorgen dat er een YouTube account is gekoppeld aan je Google Plus account. Daarna is het bij het opstarten van de Hangout een kwestie van een vinkje aanzetten en de Hangouts on Air voorwaarden accepteren. Zie ook onderstaande screenshots.

Advertenties

4 gedachtes over “Google Hangouts on Air – Hangouts sessies live streamen en opnemen (#yam #hanicto)

  1. Pingback: Daily Diigo Links 05/13/2012 | HANs on Experience

  2. Weet jij hoe lang de opnames mogen zijn?

    • Dat is niet echt ergens terug te vinden, maar ik vermoed dat dat afhangt van je YouTube account. Voor nieuwe YouTube gebruikers is de maximale lengte van geuploade video’s 15 minuten; na een bepaalde tijd wordt dit automatisch langer (zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/YouTube#Uploading).

Reacties zijn gesloten.