Educreations: online whiteboard in je browser of op de iPad (#yam #hanicto)

Deze keer een gastblog, gewoon omdat het kan! Collega Nolly Toenders schrijft een blog over de app Educreations. Ook een educatieve app reviewen in een gastblog? Laat dan even een reactie achter op deze site!

Op dit  blog is al een tijd geleden aandacht besteed aan de app  Show Me, een interactief whiteboard dat beschikbaar is op de iPad. Inmiddels is er eenzelfde soort app bijgekomen: Educreations. Je kunt de app gebruiken voor bijvoorbeeld:

  • instructiefilmpjes maken;
  • notities maken tijdens een begeleidingsgesprek;
  • en natuurlijk ook meteen het gesprek opnemen;
  • als tekenblok tijdens gesprekken, visualiseren van uitleg;
  • commentaar inspreken bij afbeeldingen;
  • ideeën uitwisselen met vrienden en collega’s.

De werking van Educreations is vergelijkbaar met Show Me, met dit verschil dat je vooraf al een aantal schermen kunt klaar zetten, wat tevens als een soort storyboard dienst kan doen. Terwijl je opneemt, schakel je tussen de verschillende schermen.  Ieder scherm kan daarna aangevuld worden met afbeeldingen, tekeningen,  tekst en audio. Via een embedded code kun je het filmpje via elke website ter beschikking stellen, ook in het LMS van je organisatie of school.

Delen van filmpjes kan  met iedereen, op elk gewenst moment kun je je filmpje uploaden naar de site van Educreations. Het filmpje kun je openbaar plaatsen of alleen voor privé gebruik uploaden, wel even een account aanmaken op Educreations. Het filmpje blijft eveneens direct op je iPad beschikbaar. Een geupload filmpje kan gedeeld worden met anderen via Twitter, email of via Facebook.

Filmpjes vanaf de site Educreations bekijken gaat prima, behalve op je iPad. De filmpjes worden bij uploaden geconverteerd naar flash, en jammer maar helaas, flash is niet op de iPad zelf af te spelen.  Alleen eigen gemaakte filmpjes zijn vanuit je bibliotheek op je eigen iPad terug te kijken. De ontwerpers van de app werken aan een oplossing om het mogelijk te maken om ook direct filmpjes vanaf de site op je iPad te kunnen bekijken, hou de updates in de gaten!

Een leuke tool, het vereist wel oefening om een filmpje in één keer goed op te nemen.  Monteren is voor alsnog niet mogelijk. Geen iPad en je wilt toch filmpjes maken? Niet getreurd, dit kan direct op de site van Educreations.

Hier vind je een voorbeeldfilmpje gemaakt met Educreations.

Een gedachte over “Educreations: online whiteboard in je browser of op de iPad (#yam #hanicto)

  1. Pingback: Educreations - Apps in het Onderwijs | educatieve app | Scoop.it

Reacties zijn gesloten.