SlideShark: PowerPoint zoals PowerPoint bedoeld is. Op de iPad dan. (#yam #hanicto)

Als je je iPad wilt gebruiken om te presenteren, kun je natuurlijk Apple’s eigen Keynote app gebruiken. Als je echter je presentatie hebt gemaakt in Microsoft PowerPoint op je PC, dan is het maar de vraag of je slides in Keynote er nog steeds zo uitzien als de bedoeling is. Ook andere apps zoals QuickOffice en Office 2HD geven wisselende resultaten als het gaat om het bekijken van bestaande PowerPoint presentaties. Sinds kort is er echter

SlideShark op de iPad

SlideShark. De makers beloven dat SlideShark PowerPoint presentaties precies zo weergeeft op de iPad als PowerPoint zelf, dus inclusief alle animaties, lettertypes en afbeeldingen.

Dat werkt zo: op de SlideShark website maak je een account aan, waarmee je 200 MB opslagruimte krijgt. Je uploadt je PowerPoint presentatie vervolgens naar SlideShark, waarna de site je presentatie converteert (kan enkele minuten duren). Vervolgens open je de SlideShark app op je iPad en log je in op je account. Je kunt dan je zojuist geconverteerde presentatie downloaden naar je iPad en afspelen (met een iPad 2 natuurlijk ook op een beamer). Ik heb SlideShark even snel getest met een recente PowerPoint presentatie en inderdaad, de slides zien er exact zo uit als in PowerPoint zelf. Bewerken van een presentatie in SlideShark kan verder niet, je hebt dus echt PowerPoint op een PC of Mac nodig om de presentatie te maken. SlideShark is zo ver ik kan zien gratis, dus als je veel presenteert met PowerPoint is het interessant om SlideShark eens te proberen.