Teacher Pal – maakt het lesgeven (iets) makkelijker (#hanicto #yam)

Het onderwijs begint weer en dat betekent dat docenten weer aan de slag kunnen met het leren van nieuwe namen, aanwezigheidslijsten afdrukken en andere opstartwerkzaamheden. Nu zijn er best de nodige apps verkrijgbaar die docenten daar bij kunnen helpen; vaak richten deze zich wel specifiek op het (Amerikaanse) basisonderwijs of voortgezet onderwijs. Een van deze apps is de iPad / iPhone app Teacher Pal, en die is ook best bruikbaar in het hoger onderwijs.

Teacher Pal

Foto's indelen volgens een tafelindeling

Teacher Pal helpt je bijvoorbeeld bij het snel leren van de namen van je studenten of leerlingen. Zo kun je niet alleen voor elke cursus een namenlijst maken van je studenten, maar ook een foto (die je natuurlijk maakt met de camera van je iPad2) plaatsen bij elke student. De foto’s kun je vervolgens weer plaatsen in overzicht volgens een tafelindeling. Wanneer de les start hoef je alleen maar even op een foto te tikken om aan te geven of de student wel aanwezig is vandaag . Het is tevens mogelijk om bij elke student aantekeningen te bewaren; ideaal voor bijvoorbeeld voortgangsgesprekken of studieloopbaangesprekken. Wanneer je voor elke student een e-mailadres invoert, kun je vanuit de app snel een groep e-mailen; het is zelfs mogelijk om voor elke student een e-mailadres van zijn / haar ouders in te voeren zodat je die ook kunt mailen. Die functie zal in het hoger onderwijs niet snel gebruikt worden, maar lijkt me in het lager en middelbaar onderwijs wel weer bruikbaar.

Je kunt tenslotte ook toetscijfers in te voeren in Teacher Pal, maar de meeste schoolorganisaties gebruiken daar tegenwoordig al andere software voor. Alle gegevens zijn gelukkig eenvoudig te exporteren als Excelbestand, zodat deze eventueel weer door andere systemen ingelezen kunnen worden. Als ik nog zou lesgeven zou ik deze app zeker gaan gebruiken. Denk ik.

Advertenties