OMJS: didactische werkvormen-app voor de iPhone (#yam #in #hanicto)

Via het weblog van Willem Karssenberg kwam ik de app OMJS (Onderwijs Maak Je Samen) tegen. Met deze

Onderwijs Maak je Samen screenshot

Werkvormen kiezen met de OMJS app

app kun je als docent of trainer snel een geschikte didactische werkvorm vinden; deze app mag daarom natuurlijk niet ontbreken op dit weblog! De app is gratis te downloaden in de appstore en bevat ongeveer 50 didactische werkvormen, gerangschikt op tijd en doelstelling (oriënteren, verwerven etc.).

Je kunt je natuurlijk afvragen of een boekje met werkvormen niet handiger is dan zo’n app, maar ik zie wel enkele belangrijke voordelen:

  • Je selecteert een geschikte werkvorm door in de app eerst een doelstelling en een tijdscategorie aan te klikken. Daarmee vind je m.i. sneller een geschikte werkvorm dan deze eerst op te moeten zoeken in een boek. Ideaal dus voor trainers en docenten die voorafgaand aan een bijeenkomst al hun werkvormen niet meteen vast willen leggen, maar tijdens de bijeenkomst willen kunnen inspelen op de leerstijlen van de groep.
  • Doordat je deze app altijd bij je hebt (er vanuit gaande dat je je iPhone altijd bij je hebt…), en een boek wellicht niet altijd, wordt het wat gemakkelijker om eens wat andere werkvormen te zoeken dan dat je gewend bent.

Prima hulpmiddel voor docenten en trainers, zeker voor deze prijs! Wellicht zou het zelf kunnen uploaden, delen en reviewen van werkvormen nog een mooie toevoeging voor een volgende versie zijn. Een Android versie van de app is in de maak.

Advertenties